IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
16:20 | 2 януари 2021
Обновен: 08:52 | 28 март 2024

Бум на търсенето и търговията с предпазни маски за кучета

Кучешките средства за лична защита срещу COVID-19 се продават в три размера

По материала работи: Слав Велев
Бум на търсенето и търговията с предпазни маски за кучета

Снимка: Istock

 

През пандемичната 2020 година продажбите на лицеви маски за кучета, целящи да ги предпазят от COVID-19, отбелязаха рекорден скок. Първоначално тези средства за лична защита са използвани от американските собственици на домашни любимци, за да ги предпазят от замърсения въздух на големите градове. Но с настъпването на пандемията през пролетта на миналата година, те започнали да оборудват кучетата си с мини-маски, с надеждата да ги предпазят от патогена, предаде НОВА.

 

Няма никакви данни, че кучешките средства за лична защита действат срещу коронавируса. Но скокът в продажбите е факт. Един от главните производители на тези продукти - компанията "Пет маскс", регистрира ръст в реализираната продукция от 500 процента. Основателката на тази нюйоркска фирма, 27-годишната Салиша Хенуик отбелязва, че с времето кучешките маски се превърнали в нещо като моден тренд, независимо от факта, че тези домашни любимци изключително рядко се заразяват от COVID-19. И почти никога, когато се разхождат на открито със собствениците си.

 

Мини маските вървят по 25 долара бройката и се предлагат в три размера. Най-малкият пасва на болонка, средният на корги, а най-големият - на лабрадор.

 

Коментари

Новини Варна