IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
14:30 | 3 януари 2021
Обновен: 16:20 | 15 април 2024

Не допуснаха англичани до Испания заради „невалидни“ документи

Общо на 9 души не е било позволено да се качат на самолета на летище „Хийтроу“

По материала работи: Ставри Таргов
Не допуснаха англичани до Испания заради „невалидни“ документи

Британски граждани, тръгнали да се прибират в домовете си в Испания, не са били допуснати до полета им до Мадрид, след като авиокомпанията им е казала, че техните документи отпреди Брекзит не са валидни, съобщи „Обзървър“.

Общо на 9 души не е било позволено да се качат на самолета на летище „Хийтроу“ на съвместен полет на „Бритиш еуъруейз“ и „Иберия“. Сред тях е журналистът и фотограф Макс Дънкън, на който му казали, че зелената му карта за гражданство повече не е валидна, въпреки че британското и испанското правителства бяха заявили, че старите и новите документи за самоличност продължават да са валидни.

„Обзървър“ съобщава, че след контакт с британското посолство в Мадрид Дънкан е получил потвърждение, че зелената му карта е валидна.

Журналистът междувременно интервюирал някои от потърпевшите на летището. Двойка заявила, че е абсолютно потресена от отказа да ги качат и, че са им поискали новия тип документи за самоличност.

„Отиваме си вкъщи. Испания е нашият дом. Съпругът ми има нужда от жизненоважно лекарство“, заявява жената в интервюто.

Има съобщения за подобни случаи и на друг полет за Барселона също от „Хийтроу“.

Посолството в Мадрид съобщи, че има информация за проблеми с полетите и, че има оплаквания от британски граждани в Испания, че още не са получили необходимите им нови документи.

Официално в Испания пребивават около 300 000 британски граждани, но се предполага, че техният брой е много по-голям, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна