IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
15:05 | 6 януари 2021
Обновен: 06:16 | 26 март 2024

Кирил: Който не вярва в ковид - не вярва и в Бога

Руският патриарх призова вярващите да спазват всички мерки и изисквания

По материала работи: Слав Велев
Кирил: Който не вярва в ковид - не вярва и в Бога

Неверието в коронавирусната пандемия и пренебрегването на предпазните мерки са също тъй смъртоносно опасни като неверието в Бога. Това заяви днес в проповед след богослужение в храма "Христос Спасител" в Москва патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил, предаде ТАСС, съобщи "Стандарт".

По време на пандемия обикновеното невнимание може да стане причина за експлозивно разпространение на вируса, предупреди Кирил. Патриархът прикани вярващите да спазват "всички изисквания и предписания (. . .) на модерната медицина", да не забравят за предпазните мерки при посещения в храмовете и да отделят повече време за семействата си.

В послание към архиереите, йереите, дяконите, монасите и всички вярващи предстоятелят на Руската православна църква призова духовенството и миряните около Рождество - 7 януари по нейния календар, да правят дарения за благотворителни цели, да подпомагат страдащите от коронавирусната инфекция и да се молят за медицинските служители.

"Нека помним, че никакви проблеми не могат да сломят духа на човек, ако той пази жива своята вяра и се осланя за всичко на Бога. И затова нека приемем без ропот и сполетелите ни изпитания", се казва в посланието, качено днес, малко преди Бъдни вечер по Юлианския календар, на сайта на църквата.

 

 

Коментари

Новини Варна