IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
15:33 | 10 януари 2021
Обновен: 21:38 | 23 април 2024

В Индонезия: Изплаваха тела от падналия боинг

Вижте ВИДЕО с последните минути на пътниците на злополучния полет

По материала работи: Слав Велев
В Индонезия: Изплаваха тела от падналия боинг

Спасителите са открили части от телата на пътниците на борда на индонезийския Boeing 737-524, който се е разби в събота във водите на Яванско море. Това съобщи пред репортери в неделя представителят на столичната полиция Умар Шахаб, предаде АП, цитирана от "Монитор".

"Предполага се, че останките от телата са вече са изпратени в моргата, където ще бъдат сравнени с ДНК, взета по-рано от роднини", обявиха разследващи.

Освен това са открити и някои отломки от машината.

Военноморските сили на републиката изпратиха 10 кораба и около 40 водолази до предполагаемото място за авиокатастрофата.

Припомняме, че повече от 60 души, намирали се на борда, са загинали. Сред тях са и поне 10 деца.

Всички са индонезийски граждани.

Пътническият самолет изчезна от радарите вчера минути след излитане от летището в Джакарта, Индонезия. Става въпрос за Боинг 737-500, който е летял за Понтиянак, който е административен център на индонезийската провинция Западен Калимантан.

Полетът по план е трябвало да продължи около час.Той е закъснял с 30 минути заради проливен дъжд.

Преди да изгуби контакт с диспечерите самолетът е бил засечен в 2.40 часа местно време над Яванско море, в северната част на остров Ява.

По данни на уебсайта за проследяване на полети Flightradar24.com машината е загубила повече от 3000 м височина за по-малко от минута.

Междувременно се появи видео, което показва как пътници се веселят минути преди фаталния полет на Боинг 737-500. 

Катастрофиралият Boeing е произведен през 1994 г. за американската авиокомпания Continental Airlines, която по-късно се обединява с United Airlines. Самолетът се присъединява към флота на Sriwijaya Air през 2012 г.

В Индонезия катастрофата с Boeing е деветата подобна през последните десет години. Най-голяма беше катастрофата на Boeing 737 Max 8 на местната авиокомпания Lion Air на 29 октомври 2018 г., когато загинаха 189 души.

След подобна катастрофа в Етиопия през март 2019 г. експлоатацията на Boeing 737 Max беше преустановена в световен мащаб и възобновена едва през декември 2020 г.

Загиналите при катастрофи с големи пътнически самолети се увеличиха през 2020 г. до 299, въпреки че е регистриран спад на полетите заради пандемията от коронавирус, съобщи в началото на месеца "Ройтерс", позовавайки се на холандска консултантска компания.

Коментари

Новини Варна