IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
09:50 | 13 януари 2021
Обновен: 13:12 | 25 април 2024

Фотобомба: Чък Норис на щурма на Капитолия

Конгресът на САЩ гласува за импийчмънт на Доналд Тръмп

По материала работи: Слав Велев
Фотобомба: Чък Норис на щурма на Капитолия

Появи се снимка с мъж, който прилича на актьора Чък Норис, по време на щурма на Капитолия в САЩ.

Легендарният американски екшън герой беше заподозрян в участието си в протестите във Вашингтон миналата седмица, след като привърженик на американския президент Доналд Тръмп публикува снимка с мъж, който прилича удивително на актьора. Мениджърът на Норис отрече тази информация, съобщи "Ню Йорк Пост", предаде "ДНЕС.bg".

Според вестника на снимката се вижда мъж с шапка с надпис "Тръмп 2020" и човек, който много прилича на 80-годишния Чък Норис. Снимката стана особено популярна Instagram, след като беше споделена хиляди пъти и в социалната мрежа Twitter с надпис: "Дали да не споменем факта, че Чък Норис е участвал в бунта на MAGA?"

След като снимката бе разпространена в социалните мрежи, мениджърът на актьора отрече официално информацията за участието на звездата в бунтовете във Вашингтон.

"Това не е Чък Норис, а негово копие, въпреки че Чък е много по-красив", каза представителят на актьора, отбелязвайки, че актьорът не е напускал Тексас, където е със семейството си.

Межудвременно камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие резолюция, с която призовава вицепрезидента Майк Пенс да се позове на 25-ата поправка на конституцията, за да отстрани Доналд Тръмп от президентския пост, съобщи Асошиейтед прес.

Камарата отправи това послание към Пенс и Тръмп близо седмица след като гневна тълпа привърженици на президента нахлу в Капитолия, докато Конгресът броеше гласовете на Избирателната колегия за утвърждаването на победата на Джо Байдън на президентските избори.

Резолюцията на долната камара е символична, тъй като Пенс вече каза, че няма да се позове на поправката, даваща право на вицепрезидента и на мнозинството от кабинета да обявят президента за "неспособен" да изпълнява функциите си.

По-рано Майк Пенс заяви в писмо до председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, че според него използването на  25-ата поправка в конституцията с цел отстраняване от власт на Тръмп не е в най-добрия интерес на страната, нито е в съгласие с основния закон. Вицепрезидентът смята още, че използването на законовата възможност "ще създаде ужасен прецедент."

Така Камарата на представителите ще гласува днес за импийчмънт на Тръмп само седмица преди встъпването в длъжност на Джо Байдън.

Церемонията на 20 януари по встъпването в длъжност ще бъде охранявана от около 10 000 служители на Националната гвардия, част от които ще бъдат въоръжени, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още новини от САЩ четете на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна