IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
08:00 | 21 януари 2021
Обновен: 04:28 | 23 април 2024

Външно чака потвърждение: Българин сред жертвите на взрива в Мадрид

Mинавал случайно пред сградата

По материала работи: Слав Велев
Външно чака потвърждение: Българин сред жертвите на взрива в Мадрид

Снима; CNN

 

Български гражданин, мъж на 47 години, е сред загиналите при взрива в испанската столица Мадрид, съобщиха от Министерство на външните работи. Той е минавал случайно по тротоара покрай срутилата се сграда, съобщават испанските медии, цитирайки вицепрезидента на регионалното правителство.

Най-малко трима души загинаха, а 11 бяха ранени, след като взрив частично разруши сграда в центъра на Мадрид. При експлозията е загинал и 47-годишен български гражданин, заяви външното министерство на България.

Посолството ни в испанската столица е било информирано за смъртта на нашия сънародник устно по два различни канала от местната полиция. Очакваме официално писмено уведомление, уточняват от външното ни министерство.

Експлозията избухна в центъра на Мадрид вчера. Според доказателства взривът е бил причинен от изтичане на газ, казаха спасителните служби в испанската столица. На тротоара пред взривената сграда са били две от жертвите, едната от които е българският гражданин. По думите на вицепрезидента на регионалното правителство Игнасио Агуадо те минавали случайно пред сградата, съобщи БНР. И двама загиват на място.

11 са ранените, един от които сериозно. Сред пострадалите са 5-ма свещеници, които били в енорийския дом.

Експлозията, причинена от изтичането на газ, срути в сряда следобед няколко етажа на сграда, която принадлежи на Католическата църква. В нея се раздавала топла храна за бедните.

Взривената сграда се намира между Дом за възрастни хора и училище на улица Толедо в квартал Ла Латина. По това време училището било празно, а сред обитателите на дома за възрастни хора няма сериозно пострадали. Те са преместени в общински резиденции.

Живеещите на улица Толедо първоначално са били евакуирани, а след това са се върнали по домовете си. Само 3 семейства са останали в общински жилища, докато не се установи дали апартаментите им са безопасни.

Взривената сграда ще бъде съборена, като работата по отстраняването й ще започне още днес. Жена, чийто син учи в училище близо до сградата, където е избухнала експлозията, заяви, че "всички прозорци в една от класните стаи са били изпочупени, а децата са били силно уплашени". Четирима от ранените са приети в болница.

Коментари

Новини Варна