IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
10:45 | 9 февруари 2021
Обновен: 04:20 | 5 май 2024

Таха от Турция – бедното момче, чийто кулинарни гозби подлудиха Instagram

1 млн. души следват тийнейджъра в социалната мрежа

По материала работи: Ставри Таргов
Таха от Турция – бедното момче, чийто кулинарни гозби подлудиха Instagram

Трогваща история за бедно момче от Турция, чиито кулинарни умения го превърнаха в звезда в Instagram. 1 млн. души следват тийнейджъра в социалната мрежа. Но кой е той?

Роден в малко селце близо до сирийската граница - Таха Дуймаз се сблъсква с редица житейски трудности още от съвсем малък. Поради болест родителите му не работят и момчето, заедно със своите 7 сестри и 5 братя, живеят в нищета.

Бедността принуждава Таха да напусне училище едва в 4 клас. Оставайки вкъщи, той започва да помага на майка си в кухнята и открива страстта си към готвенето.

"Още от дете се интересувам от готвенето. С времето желанието ми да се занимавам с това се засили още повече. Някои близки бяха против, семейството ми също. Ние сме бедни, родителите ми не даваха да използвам прекалено много хранителни продукти", сподели Таха Дуймаз.

В продължение на години момчето се упражнява в малката семейна кухня. Когато става на 17 решава да си направи профили в YouTube и Instagram, където да качва видеа и снимки на ястията си.

Без да очаква - това го превръща в звезда. Талантът му привлича 1 милион души в акаунта му в Instagram. Хиляди други гледат рецептите му в YouTube.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна