IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
09:00 | 12 февруари 2021
Обновен: 16:21 | 29 март 2024

Среднощен снежен капан на "Тракия" – тир се завъртя и 16 км колона

Екстремен студ скова Европа

По материала работи: Ставри Таргов
Среднощен снежен капан на "Тракия" – тир се завъртя и 16 км колона

Снимка Vbox7

Десетки коли и камиони се оказаха в снежен капан снощи на магистрала "Тракия" край Вакарел заради обърнал се тир в посока Бургас, предаде Нова тв.

Задръстването беше 16 км. От АПИ обясниха, че все още се изясняват причините за инцидента.

Според пътуващите - пътят не е почистен.

Екстремни студове сковаха големи части от Европа. Великобритания преживя най-студената нощ от четвърт век насам, силният снеговалеж прекъсна електричеството на хиляди домове в Словакия, а в Германия бе извадено тялото на мъж от заледено езеро, съобщи Асошиейтед прес.

Зимната обстановка предизвиква както тревоги, така е и източник на забавления. Силният снеговалеж прекъсна електричеството на хиляди домове в Централна Словакия и затрудни трафика в източната част на страната, а снегът на нидерландските пътища и тротоари позволи на някои родители на теглят децата си на училище с шейни, вместо да ги карат с колело, предава БТА.

Великобритания преживя най-студената нощ от четвърт век насам, с температури, паднали до минус 22,9 градуса по Целзий в Бреймар, Североизточна Шотландия - най-ниската регистрирана температура в страната от 1995 г., според метеорологичната служба.

По-голяма част от Великобритания преживя дни с минусови температури и снеговалеж след зимната буря Дарси. Студената вълна скова в лед знаменитите фонтани на площад "Трафалгар" в Лондон и наложи временно затваряне на някои центрове за ваксинация срещу коронавируса.

Във Франция студеното време и издадени предупреждения за заледявания имаше в северните части на страната. Живакът на падна под нулата, което направи пътищата и тротоарите опасни за придвижване.

Сред най-студените места във Франция бе град Нанси, където термометрите показаха минус 11 градуса през изминалата нощ.

Полицията в Берлин съобщи, че изваден от заледено езеро в германската столица мъж е починал. Полицията заяви, че пожарникари са извадили 43-годишния мъж от водата, след като е престоял там повече от два часа и са успели да го свестят, но той е починал снощи в болницата.

Той и още трима души са пробили дупки в леда, за да моржуват, съобщава "24 часа".

 

Коментари

Новини Варна