IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
14:00 | 20 февруари 2021
Обновен: 03:44 | 23 март 2024

Потвърдиха присъдата на Навални

Опозиционерът ще трябва да лежи в затвора две години и половина

По материала работи: Ставри Таргов
Потвърдиха присъдата на Навални

Руското правосъдие потвърди днес в апелативен процес присъдата на опозиционера Алексей Навални за икономически престъпления - лишаване от свобода за близо три години, превърната от условна в ефективна за нарушения на подписката, предадоха световните агенции.

Съдията Дмитрий Балашов обаче намали присъдата с месец и половина и критикът на Кремъл в крайна сметка ще трябва да лежи в затвора две години и половина.

На процеса по това дело Навални не се призна за виновен и заяви, че присъдата му е политически мотивирана.

Защитата му ще внесе касационна жалба срещу днешното съдебно решение, съобщи адвокатът му Вадим Кобзев. Навални, когото държат в следствен изолатор, може да бъде пратен в лагер още днес, допълни юристът.

По думите му обаче това може да стане и след решението по друго дело срещу опозиционера, което ще продължи по-късно днес.

Навални е обвинен в клевета срещу ветеран от Втората световна война, участвал във видео в подкрепа на миналогодишната конституционна реформа, която ще позволи на президента Владимир Путин да се кандидатира за още два мандата в Кремъл след 2024 година, съобщава "24 часа".

Коментари

Новини Варна