IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
15:15 | 21 февруари 2021
Обновен: 03:37 | 26 март 2024

В Израел ще пускат само ваксинирани до стадиони и хотели

Имунизираните ще получават "зелени значки"

По материала работи: Ставри Таргов
В Израел ще пускат само ваксинирани до стадиони и хотели

Израел обяви план, според който ваксинираните срещу коронавирусаще имат право да посещават културни прояви, да летят в чужбина и да влизат в клубове и ресторанти, предаде АР, цитирани от БТА. Планът беше оповестен на пресконференция от премиера Бенямин Нетаняху.
 

Той обясни, че ваксинираните лица ще получават "зелени значки" седмица след поставянето на втората доза, сертификати ще имат и преболедувалите.

"Зелената значка означава постепенно отваряне на страната", добави израелският премиер.

Броят на заразените започва да намалява и това позволява отваряне на икономиката, посочва Jerusalem Post. От днес (21 февруари) за ограничен брой посетители са отворени малките магазини, моловете и други обществени услуги, а някои ученици от средните училища минават на присъствено обучение.
Запазва се изискването за носене на маски и физическата дистанция.

Спортни зали, басейни, хотели и културни мероприятия ще бъдат отворени само за носителите на специалните "зелени паспорти", отбелязва още изданието.
Нетаняху каза, че властите не могат да прекратят достъпа на неваксинирани жители до места като болници, аптеки и супермаркети, но други услуги ще бъдат достъпни само за онези, които са получили две дози от ваксината.

Например главното международно летище в Израел все още е затворено за почти всички полети заради опасението, че от чужбина ще бъдат внесени новите щамове на вируса.

Рискът от заболяване от коронавируса е спаднал с 95,8 на сто у хората в Израел, получили две дози от ваксината, заяви вчера здравното министерство.

Правителството се зарича, че няма да има четвърта пълна блокада, но доктор Нахман Аш, отговарящ за отговора срещу пандемията, каза за военното радио, че ново затваряне е възможно, защото "половината от населението все още няма имунитет", съобщава Investor.bg.

Коментари

Новини Варна