IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
08:41 | 18 април 2015
Обновен: 00:31 | 19 април 2024

Обама скастри Гърция

Нужни са реформи, заяви американският президент

По материала работи: Златина Добрева
Обама скастри Гърция

Реформите, които се договарят между Гърция и кредиторите, са много важни, но страната, както и цялата еврозона, има нужда от определена гъвкавост, за да се даде надежда на хората, заяви американският президент Барак Обама, цитиран от ДПА и БТА.

"Гърция трябва да предприеме реформи. Те трябва да събират данъци. Те трябва да намалят бюрокрацията. Те трябва да имат по-гъвкави трудови практики", посочи американският президент на съвместна пресконференция в Белия дом с италианския премиер Матео Ренци.

Същевременно Обама заяви, че е казал на новото правителство в Атина, избрано с обещанието да сложи край на мерките за икономии: "Ние признаваме, че имате нужда да покажете на народа си, че има надежда и че може да постигнете растеж, и ние ще подкрепим известна гъвкавост в начина, по който вървите напред, така че да можете да направите и инвестиции, а не просто изстискване до последна капка".

Обама отново повтори своята позиция, че "по време на толкова ниско потребление и признаци на дефлация, каквито виждаме в Европа през последните години, засилването на търсенето също е важно; важно е да има и известна гъвкавост в постигането на фискалните цели".

Коментари

Новини Варна