IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
10:15 | 5 март 2021
Обновен: 03:12 | 29 април 2024

400 души на спа в... Космоса. Още малко потрайте, поне до 2027-ма година

Тогава врати ще отвори първият хотел...

По материала работи: Ставри Таргов
400 души на спа в... Космоса. Още малко потрайте, поне до 2027-ма година

Първият хотел в Космоса трябва да отвори през 2027 г. Амбициозният план е на базираната в Калифорния стартъп компания Orbital assembly corporation, която възнамерява да започне строителството през 2025 година. Според разпространените данни в космическия хотел ще могат да пребивават до 400 души, ще има ресторанти, кино, спа център.

Voyager station ще представлява пръстен с диаметър 200 м и широчина 20 м, който ще се върти и ще разполага с изкуствена гравитация, равняваща се на тази на Луната. Благодарение на това, гостите ще могат да използват дори обикновени душове за къпане. От всеки жилищен модул ще може да се излиза в открития Космос.

Първият етап предвижда построяването на прототип на станцията-хотел с диаметър 61 м, като това ще стане в робот, създаден и патентован от корпорацията.

Изграждането ще се направи в орбита на височина 500 - 550 км над Земята. Този прототип ще бе използван за изпитателна площадка за всички теории, върху чиите стъпва проектът.

Ако всичко е наред, ще се пристъпи и към изграждането на Voyager, за да може през 2027-а първите гости да се настанят.

Един от най-големите разходи ще е доставянето на частите на станцията в орбита, защото към момента изнасянето на килограм товар с ракетата-носител Falcon 9 струва 2000 долара. Надеждата е, че ако в операцията се включи Starship, стойността значително ще падне. Проектната маса на станцията-хотел е 2500 тона, съобщава "24 часа".

Коментари

Новини Варна