IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
16:15 | 16 март 2021
Обновен: 04:52 | 23 април 2024

Френската полиция смени рено със сеат

Испанската кола е с 2,0-литров бензинов турбомотор с 290 к.с. и ускорява до 100 км/ч за 5,7 секунди

По материала работи: Ставри Таргов
Френската полиция смени рено със сеат

След 17 години специалните части на жандармерията във Франция смениха Renault Mégane R.S. с нов, по-бърз автомобил. Мястото на изпратения в пенсия модел зае испанският хот-хеч Seat Leon Cupra, като първите от общо 17 бройки вече са на служба по пътищата на страната.

Освен, че е по-нов, Seat Leon Cupra е по-технологичен и по-бърз от досега изполвания френски автомобил. Испанският модел има цифров приборен панел, а под капака му е разположен 2,0-литров бензинов турбомотор с 290 к.с. и 380 Нм. Той е съчетан със система за задвижване на четирите колела, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,7 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Друга важна причина за избора на по-новия модел е фактът, че той също така и е по-безопасен. Предвижда се жандармерията да използва Seat Leon Cupra няколко години, след което той ще бъде замемен от нов, електрифициран модел, като той вероятно ще бъде френско производство.

Самият Seat Leon Cupra съвсем наскоро беше заменен от Cupra Leon, който се предлага с различни двигатели. За първи път моделът Leon получава и хибриден агрегат, който доставя 245 к.с. Той е същият като на Skoda Octavia RS iV.

Още автоновини на automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна