IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
12:00 | 2 април 2021
Обновен: 04:58 | 23 април 2024

Влогъри – близнаци инсценираха обир, пуснаха го в нета. Тикнаха ги на топло

Изложили на опасност и таксиметров шофьор

По материала работи: Ставри Таргов
Влогъри – близнаци инсценираха обир, пуснаха го в нета. Тикнаха ги на топло

Братя калифорнийски близнаци, станали известни с шегите и номерата си в YouTube, бяха осъдени заради инсцениране на фалшив обир на банка, предаде Франс прес.

В рамките на инсценировката бил повикан шофьор на Uber, който не знаел за шегата, и бил поставен под прицела на оръжието на истински полицаи.

Братята Алън и Алекс Стоукс на 23 години погаждаха най-различни номера, които заснемаха на видео, и след това ги пускаха в YouTube (6,6 милиона абонати) и TikTok (30 милиона).

На 15 октомври 2019 година те се преоблeкли целите в черно, сложили си ски маски и грабнали сак, пълен с банкноти. Накарали да ги филмират как уж обират банка в родния им град Ървайн, южно от Лос Анджелис.

Те повикали на място шофьор на Uber, за да си осигурят фиктивното бягство. Но човекът отказал, като видял какви ги вършат. Случаен минувач, станал свидетел на фарса, и подал сигнал до полицията, като си помислил, че обирджии искат да вземат за заложник таксиджията.

Блюстителите на реда пристигнали на място и взели под прицел с оръжието си шофьора, като му наредили да излезе. Животът на човека бил поставен под заплаха, докато полицаите не разбрали, че става дума за постановка.

Близнаците повторили инсценировката няколко часа по-късно и в университетския кампус на Калифорнийския университет. Там също предизвикали намесата на полицията.

"Тези престъпни действия лесно е могло да доведат до това някой човек да бъде тежко ранен или убит", изтъкна прокурорът на окръг Ориндж Тод Спицър. Той определи поведението на близнаците като безотговорно и обществено опасно.

Те бяха осъдени на 160 часа труд в полза на обществото и на една година пробация. В рамките на присъдата им беше забранено да заснемат видеоматериали, симулиращи криминално поведение, пише "Монитор".

Коментари

Новини Варна