IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
14:30 | 12 април 2021
Обновен: 01:27 | 26 март 2024

Пак убийство на афроамериканец от полицаи и нови протести в САЩ

Полицията ги разпръсна със сълзотворен газ

По материала работи: Слав Велев
Пак убийство на афроамериканец от полицаи и нови протести в САЩ

Снимка: АРХИВ

Полицаите в американския град Бруклин Сентър, северно от Минеаполис, използваха сълзотворен газ, за да разпръснат гневни демонстранти. Протестите избухнаха заради поредното убийство на афроамериканец от полицаи. Кметът на града наложи вечерен час, предаде БНР.

Убитият е 20-годишният Донте Райт. Според полицията той е бил спрян за пътно нарушение вчера следобед. Полицаите открили, че мъжът има заповед за арест и се опитали да го задържат, но Райт влязъл в автомобила си, след което един от служителите на реда стрелял с пистолета си.

Стотици протестиращи скандираха името на Донте Райт при сблъсъка с полицията пред полицейския участък в Бруклин Сентър.

Полицаите са използвали сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, за да разпръснат демонстрантите. Местните медии съобщиха за грабежи в редица райони, а кметът на града Майк Елиът издаде заповед за вечерен час до 6.00 сутринта.

Губернаторът на щата Минесота Тим Уолц заяви, че наблюдава ситуацията внимателно и се моли за семейството на жертвата.

Напрежението в Минеаполис остава високо на фона на процеса за убийството на Джордж Флойд от бял полицай, притискал врата му с коляно.

 

 

Коментари

Новини Варна