IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
15:45 | 18 април 2021
Обновен: 05:43 | 24 март 2024

В Гърция отварят заведенията

Причината - младите хора се събират на обществени места в знак на неподчинение

По материала работи: Ставри Таргов
В Гърция отварят заведенията

Гръцките власти обсъждат отваряне на заведенията, за да не се събират голям брой младежи на обществени места. Това стана, след като бе отчетена вълна от неподчинение на младите хора в Гърция срещу карантината и мерките. По площадите и парковете вечер се събират хиляди млади хора, като полицията не може да реагира срещу тях.

Епидемиолозите предлагат да се отворят заведенията, където ще се спазват наредбите за дистанция и маски.
Поради високият брой на болни от Covid-19 в реанимация се очаква правителството да не допусне напускане на областта по местоживеене дори за Великден.

В отговор гърците резервираха за празниците почивки в хотели в близост до градовете.

От утре се премахва задължителната едноседмична карантина за граждани на европейски страни, влизащи в Гърция и започват международни полети към летищата по островите.

Хит за туристите са малките гръцки острови, рекламирани като „места без Covid-19“, където са имунизирани всички жители. Там хотелите са резервирани до края на летния сезон.

Днес извънредно работят повечето аптеки в Гърция, за да обслужат с бързи тестове работещите, които от утре задължително отиват на работа след отрицателен тест, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна