IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
09:45 | 25 април 2021
Обновен: 06:40 | 12 април 2024

Примерът на Израел: Ще ваксинират и деца

В страната животът се нормализира, ходят и без маски

По материала работи: Ставри Таргов
Примерът на Израел: Ще ваксинират и деца

Докато Турция в пълен локдаун за уикенда, а Индия регистрира един милион заболели за 3 дни, в Израел започнаха да овладяват пандемията. Страната успя да ваксинира около 60 % от населението си, смъртни случаи няма, а правителството постепенно облекчава мерките.

„Над 5 милиона вече са имунизирани с две дози. Преди малко съобщиха, че се чака последното разрешение от щатите за ваксиниране на деца от 12-годишна възраст.

Най-вероятно имунизирането ще става с Pfizer и Moderna. Разбира се, ще има родители, които няма да са съгласни, други ще искат да изчакат”, каза в ефира на „Събуди се” Рина Бакалова, която живее от години в Израел.

По думите й досега маските са били задължителни навсякъде, дори на открито. „Мерките започнаха да се разхлабват. Вече можем да се движим навън без маска, училищата работят, ресторантите отвориха. Животът ни постепенно се нормализира”, поясни Бакалова.

Вижте повече във видеото на "Нова"

Коментари

Новини Варна