IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
09:30 | 26 април 2021
Обновен: 10:46 | 23 април 2024

Искате да пътувате до Гърция? Бъдете внимателни какви документи да носите

PCR тест се изисква за деца над 5-годишна възраст

По материала работи: Ставри Таргов
Искате да пътувате до Гърция? Бъдете внимателни какви документи да носите

Искате да пътувате до Гърция? Бъдете внимателни какви точно документи трябва да носите, за да не останете на границата.

Гръцките власти удължиха всички действащи досега ограничения за влизане на територията на страната до 6 ч. на 3 май 2021 г., съобщават от посолството ни в Атина и МВнР.

При влизане на гръцка територия, независимо от вида транспорт, от пътуващите се изисква да представят негативен резултат от тест по метода PCR, направен не по-рано от 72 часа от влизането в Гърция.

По информация на българското задгранично представителство, изискването за PCR тест ще важи и за деца над 5-годишна възраст. При неговата липса гръцките власти имат право да не допуснат пътуващите да влязат в страната. При влизане гръцките власти по своя преценка мога да поискат на всеки от пътуващите да бъде направен тест (бърз или PCR).

Всеки гражданин, без изключение, следва да има генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF) на https://travel.gov.gr/#/. Там подробно са описани действащите мерки, ограничения и изисквания.

Компаниите, които извършват пътнически превози (самолетни, морски, сухопътни), са длъжни да проверяват дали всеки от пътниците има QR преди неговото качване. При липса на такъв транспортната компания носи отговорност за връщането му в родината, съобщава "Стандарт".

Коментари

Новини Варна