IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
10:50 | 28 април 2021
Обновен: 20:15 | 17 април 2024

Може да умрете, но си струва – агитацията на милиардера Мъск за мисия "Марс"

Не е за всички. Не принуждаваме никого да ходи на "Червената планета"

По материала работи: Слав Велев
Може да умрете, но си струва – агитацията на милиардера Мъск за мисия "Марс"

"Завоюването на Марс ще изисква човешки жертви, но не липсват доброволци за това опасно, но вълнуващо приключение". Това заяви милиардерът, собственик на компаниите "Tesla" и "SpaceX", Илън Мъск в интервю за Си Ен Ен, предаде БГНЕС.

"Очевидно много ще умрат в началото. Достигането до там не е лесно", каза той. И допълни: "Да, не е за всички. Не принуждаваме никого да ходи на Марс, всичко е на доброволни начала". Мъск допълни, че въпреки очевидната опасност има повече желаещи да участват в полета, отколкото е необходимо. Ръководителят на "SpaceX" отбеляза, че според него човечеството трябва да се превърне във вид, който живее на различни планети, тъй като винаги ще има заплахи за съществуването, които са напълно невъзможни за контрол. Такава заплаха е например, третата световна война.

След което Мъск продължи със странната си агитация за живот на Марс. "Да, може да умрете. Ще бъде много неудобно и храната вероятно няма да е много добра и т.н. Но ако сте привлечени от трудното и опасно, но славно приключение, тогава Марс е най-подходящото място", добави Мъск.

"SpaceX" разработва космически кораб "Starship" за 100 души за полети до Марс. Ще бъде възможно да се изпрати на планетата до 2030 г., увери Мъск.

 

Коментари

Новини Варна