IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
10:00 | 1 май 2021
Обновен: 14:43 | 18 април 2024

Едва 9 от 27-те държави в ЕС подали плановете си за възстановяване

30 април бе предварителен срок за изпращането на документите

По материала работи: Слав Велев
Едва 9 от 27-те държави в ЕС подали плановете си за възстановяване

Девет държави от ЕС са подали досега плановете си за възстановяване на икономиката от пандемията, съобщи говорителка на Европейската комисия, предават Нова ТВ и БТА.

30 април бе предварителен срок за изпращането на документите. Срока са спазили изпратили Германия, Гърция, Франция, Словакия, Португалия, Дания, Испания, Латвия и Люксембург. България не е сред тях.

Говорителката на ЕК поясни, че самите страни са тези, които взимат решението кога са готови да представят плановете си. След това може да са нужни няколко месеца, преди парите да започнат да бъдат отпускани.

В бюджета на ЕС до 2027 г. са предвидени 750 милиарда евро за възстановяване на европейската икономика. Предвижда се 390 милиарда евро да бъдат предоставени като безвъзмездна помощ, а останалите 360 милиарда евро да бъдат заеми, изтеглени от финансовите пазари и с падежи до края на 2058 година.

Копирано от standartnews.com

Коментари

Новини Варна