IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
13:45 | 4 май 2021
Обновен: 17:10 | 18 април 2024

Трагедия: Надлез рухна в Мексико Сити

Това е станало при преминаването на влак на метрото

По материала работи: Ставри Таргов
Трагедия: Надлез рухна в Мексико Сити

Най-малко 23 души, сред които и деца, загинаха, а поне 60 са ранени при инцидент с влак на метрото в столицата на Мексико. Надлез е рухнал в момент, в който по него е преминавал влакът. Причините за трагедията се изясняват.

Инцидентът е станал по линия 12 близо до станция Оливос в южната част на мегаполиса. Кадри в местни медии показаха как вагон е рухнал от надлеза върху булеварда отдолу.

От мястото на катастрофата кметицата на Мексико Сити Клаудия Шейнбаум написа в Туитър, че има загинали и че пожарникари и други спасителните екипи работят в търсене на оцелели. Под развалините има и затисната кола. Над 30 линейки са пристигнали на мястото на катастрофата, болниците в района са уведомени и в готовност да приемат ранени.

5,5 милиона души използват всеки ден метрото на Мексико Сити. То е с 12 линии и 195 станции.

Местни медии пишат, че е имало сигнали за грешки в планирането и строителството на линия 12, на която стана инцидентът и настояват за щателно разследване.

Отбелязват също, че проектът е осъществен, когато начело на града е бил Марсело Ебрард, настоящият въшен министър на Мексико. Той изрази солидарност със засегнатите от трагедията и също настоя виновните да поемат отговорност.

Няма данни за пострадали български граждани при инцидента, информират от външното ни министерство, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна