IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
14:00 | 11 май 2021
Обновен: 05:17 | 23 април 2024

Променят закона за оръжията след стрелбата в Казан

Нареждането е от Владимир Путин

По материала работи: Ставри Таргов
Променят закона за оръжията след стрелбата в Казан

Руският президент Владимир Путин разпореди преразглеждане на законодателството за контрол на оръжията след смъртоносната стрелба в училище в централния град Казан, съобщи Кремъл.

"Президентът даде заповед спешно да се разработи нова разпоредба относно видовете оръжия, които могат да бъдат в цивилни ръце, като се вземе предвид оръжието, използвано при атаката", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

"Факт е, че понякога видове леко стрелково оръжие се регистрират като ловни оръжия, които в някои страни се използват като щурмови пушки и т.н. Това също ще бъде спешно преразгледано", каза Песков.

Властите на Татарстан обявиха 12 май за ден на траур след стрелбата в училище в Казан, съобщи ръководителят на пресслужбата на президента на Татарстан. Във всички училища на този ден занятията ще бъдат отменени.

По последни данни са загинали 8 души, а 20 са ранени в резултат на стрелбата в училище в Казан, съобщи ТАСС.

Министерството на вътрешните работи на Русия съобщи, че след стрелбата в училището е въведен строг режим. Уроците от втората смяна във всички училища в града, според властите, са отменени.

Главната дирекция на Министерството на извънредните ситуации на Русия в Татарстан откри гореща линия за психологическа помощ, съобщи БНТ.

Коментари

Новини Варна