IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
10:45 | 16 май 2021
Обновен: 23:58 | 5 май 2024

Италиански градчета плащат, за да работите от тях

Страната се отваря за туристи

По материала работи: Ставри Таргов
Италиански градчета плащат, за да работите от тях

Санта Фиора

Италия отново приветства света и се отваря за туристи. В опит да привлекат нови гости и жители Санта Фиора в Тоскана и Риети в Лацио са готови да платят, за да работите от тях.

Кацнало на хълм, градчето Санта Фиора е заобиколено от кестенови гори, водопади, девствени извори и има едва 2 500 жители. Желаещите да се преместят тук, за да работят, ще получат до 200 евро или 50% от общия наем за дългосрочен престой между два и шест месеца.

За да подпомогне пристигащите, в специален уебсайт кметството рекламира наемите заедно със списък с полезни услуги и контакти на водопроводчици, детегледачки, лекари, електротехници и доставка на храна.

Потенциалните наематели трябва да докажат, че ще работят дистанционно, както и с какво точно се прехранват. След като намерят подходящия дом, ще трябва да изпратят доказателство за наем с подробности за договора и новия си адрес, съобщава "Нова".

Коментари

Новини Варна