IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
11:30 | 22 май 2021
Обновен: 23:31 | 25 март 2024

YouTube "гръмва" с реклами от 1 юни

Платени съобщения ще има във всички видеоклипове

По материала работи: Слав Велев
YouTube "гръмва" с реклами от 1 юни

YouTube ще започне да интегрира видеореклами във всички видеоклипове, хоствани на платформата. Съответната информация е публикувана в раздела "Условия за ползване" на уебсайта на компанията.

Нововъведението ще влезе в сила от 1 юни.

Понастоящем рекламите са вградени във видеоклипове, публикувани в канали, свързани с партньорската програма. За да участвате в нея, трябва да са изпълнени две условия: броят на абонатите трябва да бъде най-малко 1000, а общото време за гледане годишно да е 4000 часа.

Освен това доходите на всички създатели на съдържание, живеещи извън Съединените щати, ще започнат да се отчитат като роялти (такса, която франчайзополучателите заплащат периодично, обикновено всеки месец) и ще бъдат облагани съгласно американското законодателство. 

За да се събират такси, трябва да се предостави информация за TIN, името на юридическото лице и името на канала. В случай на невъзможност за предоставяне на тази информация, хостингът може да задържи до 24 процента от приходите, предаде БГНЕС.

Коментари

Новини Варна