IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
14:15 | 5 юни 2021
Обновен: 07:58 | 24 април 2024

Гърция въвежда строги мерки при пътуване с ферибот

Декларацията за здравен статус се попълва до 24 часа преди качването на борда

По материала работи: Ставри Таргов
Гърция въвежда строги мерки при пътуване с ферибот

Гърция въведе строг контрол за пътуване с фериботи. Преди качване трябва да бъде представена официална декларация за преминат тест за коронавирус с отрицателен резултат.

За пътуване с ферибот от всички пътници се изисква да представят декларация за здравен статус.Тя се попълва по електронен път на специална платформа на Министерството на здравеопазването.

В декларацията фигурират данните на пътника по личния документ, с който пътува и се посочва, че има отрицателен ПСР тест, направен 72 часа преди пътуване или бърз тест, който пътникът сам си прави, но декларира резултата в платформата.

За ваксинираните също се изисква да попълнят декларацията с информация кога е била последната доза от ваксината. Децата под 18 години задължително се тестват, като се вписват в декларацията на родителите.

Декларацията за здравен статус се попълва до 24 часа преди пътуване, се подчертава в информацията на здравното министерство.

Изискването е задължително както за гърци, така и за всички чужденци, пътуващи с фериботи в Гърция, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна