IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
10:45 | 6 юни 2021
Обновен: 01:04 | 29 април 2024

В Индия се готвят за трета вълна, но махат част от ограниченията

Броят на заразените в Делхи е намалял през последните дни от 28 000 на 500

По материала работи: Слав Велев
В Индия се готвят за трета вълна, но махат част от ограниченията

Снимка:Ishant Chauhan/AP/Shutterstock

Властите в индийската столица обявиха частично премахване на ограниченията, наложени през април на фона на рязко нарастване на броя на случаите на Ковид-19. Броят на инфекциите в Делхи е намалял през последните дни от 28 хиляди случая на 500. В същото време столицата очакват третата вълна от епидемията и се запасяват с кислород, недостигът на който се усещаше остро в болниците.

В понеделник Делхи ще отвори пазари, магазини и супермаркети, които ще работят през ден, редувайки се. Магазините за продажба на стоки от първа необходимост, както и аптеките, ще работят ежедневно.

На работодателите беше позволено да връщат служителите в офиси, но само при условие, че не повече от 50% от целия персонал ще работи от офиса. Метрото също ще възобнови работата си, като броят на пътниците, все още не трябва да надвишава 50% от обичайния брой.

Седмица по-рано работата на фабрики и строителни компании беше възобновена.

"Те работят от една седмица, но ситуацията с Ковид-19 е под контрол, броят на новите инфекции през последните 24 часа е по-малко от 500“, каза шефът на администрацията на Делхи Арвид Кейривал, цитиран от БГНЕС.. Той отбеляза, че сега, когато епидемиологичната ситуация се е подобрила, е много важно да се позволи на икономиката да се възстанови.

Коментари

Al zl p 2o21g ot 81g ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна