IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
15:00 | 8 юли 2021
Обновен: 02:10 | 8 май 2024

Родна корвета лази по нервите на Путин

„Бодри“ продължава да плава край Украйна

По материала работи: Слав Велев
Родна корвета лази по нервите на Путин

Снимка: ВМС

Продължава участието на корвета „Бодри“ в американско-украинското военноморско учение “Sea Breeze 2021”, което особено "лази" по нервите на Кремъл. 

В първия етап на море бяха отработени действия по борба с въздушен, подводен и надводен противник, оказване на помощ на аварирал кораб, попълване на запасите с гориво на ход, както и организиране на видовете отбрани и защити при съвместно плаване на група кораби. ю

Корветата „Бодри“ ще участва в международното учение „Sea Breeze 2021”

За времето от 2 до 7 юли се проведе бреговата фаза на учението, през която бяха проведени координиращи срещи за уточняване на следващите епизоди на море. 

На 5 юли екипажът на „Бодри“ демонстрира оказване на помощ на корвета “Мачеларию“ от ВМС на Румъния, по време на показно занятие по борба за живучест на кораба. 

На 6 юли участващите кораби се снеха от пристанището в Одеса за участие във втория етап на море. Планирани са епизоди по контрол на корабоплаването, ескортиране на кораб, превозващ ценен товар, както и водене на бойни действия против въздушен, подводен и надводен противник. 

В същото време главният редактор на списание "Арсенал на отечеството", военният експерт Виктор Мураховский подигра пилотите на украинските ВВС, които атакуваха кораби на руския флот, предаде Pan.bg. Съвместните учения между НАТО и Украйна в Черно море Sea Breeze са в разгара си. В рамките на тези маневри се отработват различни задачи, които се обединяват само в едно нещо - потенциалния противник.

Всеки се досеща, че тази роля е възложена на Русия. И ако на Запад предпочитат да не правят гръмки изявления за това, то в Киев не се поколебаха да кажат, че по време на тези учения е бил отработен авиационен удар по Черноморския флот на Руската федерация, който „е извършил“ десант на брега, за да блокира украинските пристанища. Военният експерт Виктор Мураховский, коментирайки съобщенията от Киев в свое интервю в руска медия, осмива фантазиите на Украйна. Специалистът посочва, че всички военни операции, извършвани от въоръжените сили на водещите държави, са сложни и междувидови. В тази връзка киевският сценарий, който предполага поражение на руския флот с помощта на щурмовите самолети Су-25, пуснати още по времето на СССР, не издържа на никаква критика.

Освен това, отбелязва специалистът, Москва не планира да завземе Украйна. „Ако решим, тогава - няма да разкривам как точно - но със сигурност няма да десантираме войски на местата, които те изброяват. Тук трябва да се цитират думите на Александър Василиевич Суворов казани преди много години: "По време на война човек трябва да прави това, което врагът смята за невъзможно". Ако е необходимо, ще направим точно това", обобщава Мураховский.

Коментари

Tihomir ( преди 2 години )
Nie sme smechnizi , demek na gol gas -cifte pishtovi , da se radwame ako nashite gumeni lodki ne potanat slucaino .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна