IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
16:15 | 10 юли 2021
Обновен: 05:45 | 23 април 2024

Нощните заведения във Франция отварят за посетители

Страната се готви и за посрещане на националния си празник - 14 юли

По материала работи: Ставри Таргов
Нощните заведения във Франция отварят за посетители

Тази вечер във Франция, след почти 18-месечно прекъсване, нощните клубове ще възобновят работата си, макар и не всички, съобщи Би Би Си.

Използването на заведенията е ограничено до 75% от капацитета им, препоръчва се носенето на маски, но не са задължителни, а за да влязат в клуба клиентите ще трябва да покажат сертификат за ваксинация или скорошен отрицателен PCR тест.

Карантината, подобно на останалата част от света, засегна жестоко френската развлекателна индустрия. Според федерацията на собствениците на нощни клубове около 400 от тях са били принудени да се затворят напълно през последните месеци или са натрупали дългове.

"Оставаме бдителни и естествено, ако всичко се обърка и трябва да се върнем назад, ще го направим", заяви здравният министър Оливие Веран в интервю за агенция Франс прес.

Във Франция щамът на коронавируса Делта се разпространява активно. Сега той представлява почти половината от новите случаи, но скоро ще се увеличи и през уикенда Делта вероятно ще бъде преобладаващ щам във Франция.

Независимо от това властите уверено връщат страната към нормален живот. В петък в Париж се проведе репетиция за ежегодния военен парад за Деня на Бастилията, отбелязан на 14 юли. Миналата година парадът беше отменен, но тази година ще се проведе, макар и с ограничения, съобщава БНТ, като се позовава на БГНЕС.

Коментари

Новини Варна