IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
14:45 | 14 юли 2021
Обновен: 21:09 | 28 април 2024

Дъждове оставиха половин Германия под вода

1 човек загина

По материала работи: Ставри Таргов
Дъждове оставиха половин Германия под вода

Един мъж е безследно изчезнал след обилните валежи в Германия. Инцидентът е станал в Йощад, Саксония. Местните се опитали да направят диги, с които да защитят домовете си, когато един от жителите е пометен от внезапно придошлите води, пише Bild. Опитите на неговите съседи да го спасят се оказали безуспешни.

Сериозни наводнения има в провинциите Северен Рейн-Вестфалия, Бавария, Баден-Вюртенбер и Саксония.

Затворени са редица пътища и магистрали. Заради паднали дървета им прекъсвания на тока. Службите за гражданска защита са получили стотици сигнали за наводнени мазета и приземни етажи на частни домове и обществени сгради.

В Бавария късно във вторник е обявено бедствено положение. Много райони са непроходими след като по пътищата са се изсипали тонове кална маса. Някои места са непроходими дори за полицейските и пожарните сили, допълни "Дарик нюз".

Нивото на река Рейн продължава да се покачва заради постоянните обилни валежи.

Силни гръмотевични бури, комбинирани с проливен дъжд и силен порив на вятъра са предизвикали поне 5 тежки катастрофи по магистралите на Тюрингия.

Според германската метеорологична служба в редица места в страната силните дъждове ще продължат и в сряда, съобщава 24 часа.

Коментари

Новини Варна