IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
14:45 | 20 юли 2021
Обновен: 14:29 | 23 април 2024

Тежка, но и супер куриозна катастрофа – тир отмести мост, с почти 2 метра!

Инцидентът доведе до премахване на съоръжението (ВИДЕО)

По материала работи: Слав Велев
Тежка, но и супер куриозна катастрофа – тир отмести мост, с почти 2 метра!

Тежка, но и куриозна катастрофа затвори натоварен път в американския щат Джорджия преди дни. Огромен самосвал се врязал в естакада на шосето I-16, като в резултат на удара пътното съоръжение се изместило с почти 2 метра (183 см). Инцидентът се е случил късно през нощта и за щастие няма пострадали, предаде AutoMedia.

Сблъсъкът станал, след като по някаква причина товарната каросерия на камиона била вдигната. Разследващи инцидента все още уточняват дали машината се е движила по този начин или "легенът" се е вдигнал инцидентно заради техническа причина или невнимание на водача. Естествено, товарният отсек е "тотална щета", докато самият влекач е почти непокътнат.

В резултат на катастрофата движението по шосето е било спряно и в двете посоки, като това е довело до безпрецедентни проблеми с трафика. По отсечката дневно минават над 21 000 превозни средства, включително сериозно количество товарни машини, от и към океанските пристанища на Атланта.

Що се отнася до моста, очевидно е, че той вече е неизползваем и представлява сериозна заплаха за трафика под него. Затова, още на следващия ден след инцидента е започнало разрушаването му, като се очаква да бъде изцяло премахнат до края на тази седмица.

Все още не е ясно кога ще бъда изградена нова естакада. Не се знае за момента и какви обвинения ще бъдат повдигнати на шофьора, причинил „невиждания до момента инцидент”, по думите на местната пътна управа.

Вижте видео от разрушаването:
 

Коментари

Новини Варна