IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
16:30 | 11 август 2021
Обновен: 18:12 | 16 април 2024

Турция под вода, евакуирана е болница

Издирват жена, чиято къща е отнесена от пороите

По материала работи: Ставри Таргов
Турция под вода, евакуирана е болница

Възрастна жена е в неизвестност, след като къщата й е била наводнена в турския черноморски окръг Бартън, предаде турската частна телевизия НТВ. Проливният дъжд в района наводни много жилища и магазини. Автомобили бяха отнесени от водата, образуваха се свлачища.

В село Акьорен Сьокюлер под напъна на водата се е сринала част от дървена къща, а възрастната жена, която живеела в нея, е била отнесена от водата. Спасителни екипи издирват жената.

В резултат на пороя се е срутил участък от пътя между градовете Бартън и Карабюк. Над 20 души, бедстващи в домовете си, са били спасени с тежка техника.

В района на село Зафер край град Кумлуджа е преляла река, наводнявайки приземните етажи на къщи и магазини и отнасяйки коли.

В Ризе вчера бе съобщено за свлачища, предизвикани от поройните дъждове. Пропаднал е дворът на начално училище в село Елмалъ, съобщава bTV.

Турция е овладяла всички горски пожари с изключение на два в окръг Мугла

Наводнения има и на други места в Черноморска Турция. В град Аянджък, окръг Синоп, е преляла река и е наводнила местни къщи, евакуирана е и болницата в града.

Министерството на вътрешните работи е изпратило три спасителни хеликоптера, тъй като в района има бедстващи хора. Изпратени са и лодки на бреговата охрана, които да се включат в спасителните операции.

Коментари

Новини Варна