IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
16:45 | 30 август 2021
Обновен: 18:35 | 15 април 2024

Коронавирусът уби и организатор на кампания срещу ковид мерките

Дробовете му били унищожени от фиброза

По материала работи: Ставри Таргов
Коронавирусът уби и организатор на кампания срещу ковид мерките

Самопровъзгласилият се "защитник на свободата" Кейлъб Уолъс, който водеше кампания срещу мерките за Covid-19, защото ги смята за форма на тирания, почина след заразяване с вируса, съобщи The Times.

30-годишният Кейлъб ръководеше протести срещу носенето на маски и ваксинацията, като твърдеше, че това е нарушение на конституционните права на хората.

След появата на COVID симптоми бащата на три деца отказал да си направи тест. Вместо това се лекувал сам дни наред с аспирин, витамин С, цинк и инвермектин, докато негов роднина не го убедил да постъпи в болница.

От 8 август "защитникът на свободата" бил в критично състояние, на командно дишане и дълбоко упоен в интензивното отделение на болница в Сан Анджело.

Лекарите обяснили на съпругата му, че дробовете му са унищожени от фиброза и я посъветвали да обмисли варианта той да не бъде спасяван при следваща сериозна криза.

Съпругата му Джесика, която е бременна с четвъртото им дете, признава, че Кейлъб е бил много "дебелоглав". Тя е стартирала кампания в платформата GoFundMe за набиране на средства, защото не работи и ѝ предстои раждане в края на септември, а трябва да плаща ипотека, ток и за грижите на трите им момичета, съобщава "Стандарт".

Коментари

Новини Варна