IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
08:45 | 12 септември 2021
Обновен: 21:46 | 28 март 2024

Трима бивши военни от БА са загинали при авиокатастрофа в Кот Д'Ивоар

Хеликоптерът им паднал на границата с Буркина Фасо

По материала работи: Ставри Таргов
Трима бивши военни от БА са загинали при авиокатастрофа в Кот Д'Ивоар

Вертолет Ми-24 на армията Кот Д'Ивоар е катастрофирал в Африка. При инцидента са загинали петима от екипажа, а според информация на специализирания военен сайт Pan.bg сред жертвите има и трима българи.

За момента Министерството на външните работи няма информация, заявиха от пресцентъра на ведомството пред "24 часа".

Катастрофата е станала в северната част на африканската държава, в ранните часове на 10 септември.

Според един от разследващите военнослужещи боен Ми-24 е паднал в четвъртък срещу петък, след като е загубил всякаква връзка с контролната кула. След проведена издирвателна операция е установено, че ситуацията се е случила на границата с Буркина Фасо.

Вертолетът вече е локализиран, 5 човека са загинали в катастрофата". Все още се провежда разследване за установяване на причините."

Хеликоптерът е паднал на 2 километра от град Тоголакае. Връзката с машината е пропаднала в 2 часа сутринта на 10 септември.

Споменава се, че евентуално хеликоптерът може да е бил свален от местните джихадисти, които са на границата с Буркина Фасо.

По информация на БНТ катастрофиралият Ми-24 е продаден от българската армия преди 5 години заради отпаднала необходимост на българска фирма. Тримата българи на борда са бивши военни от Българската армия, които вероятно работят за фирмата купувач като инструктори за ползване на машината, са разбрали репортери на БНТ.

България няма посолство в Кот д'Ивоар и информацията за загиналите българи се проверява от служителите в мисията ни в Нигерия, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна