IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
16:40 | 26 септември 2021
Обновен: 12:27 | 19 април 2024

Съдят напушена българка, премазала моторист, правейки си селфита в Швейцария

51-годишен французин починал, а спътничката му била ранена

По материала работи: Слав Велев
Съдят напушена българка, премазала моторист, правейки си селфита в Швейцария

Снимката е илюстративна

Напушена българка премазала моторист, правейки си селфита в Швейцария. 30-годишната нашенка е застрашена от 5 г. затвор за това, че на 23 март 2018 г. убила моторист на пътя в швейцарския италоезичен кантон Тичино.

Според швейцарското радио RSI живеещата в чужбина българка отнесла с колата си мотор с двама френски граждани. Българката била под ефекта на канабис, а на всичкото отгоре си правела и селфита с телефона, докато шофирала.

Жената блъснала мотора, след като тoй спрял на червен светофар. 51-годишен французин починал, а спътничката му – 35-годишна негова сънародничка, била ранена.

Разследването на катастрофата не открило пряка връзка между правенето на селфита и катастрофата, но въпреки това българката ще бъде наказана и за това, тъй като то е забранено по време на шофиране.

Прокурорката Маргерита Ланзило е поискала българката да бъде изправена пред съда за убийство по непредпазливост и за раняване на друг човек. Процесът ще започне в началото на октомври.

Хипотезата на обвинението е, че жената е шофирала невнимателно заради приетата преди това дрога – доказано е, че българката е  пушила канабис, съобщава "24 часа".

Кошмарната катастрофа станала на пътя, водещ към Брузино Арсицио. Двамата французи пътували пред "Миникупър"-а на българката и спрели на светофар пред строителна площадка. В този момент българката ги блъснала и премазала със 70 км в час.

Коментари

Бай Ставри ( преди 2 години )
Тая кифла да гние в панделата!!!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна