IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
16:15 | 23 октомври 2021
Обновен: 20:04 | 17 април 2024

Жена на 20 г. без опит подала фаталното оръжие на Алек Болдуин

Казала: "Безопасно е"

По материала работи: Ставри Таргов
Жена на 20 г. без опит подала фаталното оръжие на Алек Болдуин

Асистент-режисьор е подал фаталното оръжие на актьора Алек Болдуин, с което е убита операторка и ранен режисьор на снимачната площадка. 

Думите, с които е подадено оръжието, са били: Безопасно е.

Асистент-режисьорът Дейвид Холмс, подал фаталното оръжие, е мислел, че то е с халосни патрони. В пистолета обаче е имало един истински куршум. Целият реквизит е иззет от разследващите.

Според "Ел Ей Таймс" главният оръжейник на продукцията е жена на 20 години с почти никакъв опит. Трагедията разпали дебата за оръжията на снимачните площадки, съобщава bTV.

Вчера стана ясно, че Болдуин е използвал реквизитно оръжие. Говорителят на актьора съобщи, че вместо с халосни, оръжието е било заредено с истински патрони.

Жертвата е 42-годишната операторка Халина Хътчинс. Тя е откарана с хеликоптер в болница, но почива от раните си. Пострадал е и режисьорът Джоел Соуза, който е вън от опасност за живота.

Според американски медии още преди инцидента няколко души от екипа са напуснали заради правилата за безопасност и противоепидемичните мерки. От компанията обещаха вътрешно разследване.

Коментари

Новини Варна