IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
10:00 | 31 октомври 2021
Обновен: 12:00 | 25 април 2024

Скоростта по магистралите, ограничена на 100 км/ч. ООН го поиска!

ПТП-тата са се увеличили в регионите с най-ниски доходи в света

По материала работи: Ставри Таргов
Скоростта по магистралите, ограничена на 100 км/ч. ООН го поиска!

Около 1,3 милиона души загиват заради катастрофи по пътищата по света всяка година. Ето защо Организацията на обединените нации (ООН) се опитва да влияе върху националните законадателства с драстични предложения.

Новият план на ООН за намаляване на броя на жертвите предвижда радикални промени на правилата на движение. Глобалният план на десетилетието за безопасност на движението по пътищата 2021-2030 г. предлага ограничение на скоростта в градските центрове до 30 км/ч, до 80 км/ч по извънселищните пътища и максимум 100 км/ч по магистралите. За развиващите се страни ООН призовава за повече инвестиции в инфраструктура.

Новият документ на ООН признава мобилността като основно човешко право и обществено общо благо, но не всички страни напредват с еднакви темпове - пътнотранспортните произшествия са се увеличили в регионите с най-ниски доходи в света, съобщава 24 часа.

Коментари

Новини Варна