IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
15:00 | 13 ноември 2021
Обновен: 19:57 | 25 април 2024

След 26 г. в затвора: Помилваха мъж за убийство, което не е извършил

Нашата система е корумпирана и трябва да бъде променена, категоричен е потърпевшият

По материала работи: Слав Велев
След 26 г. в затвора: Помилваха мъж за убийство, което не е извършил

Мъж от Северна Каролина, погрешно осъден за убийство и лишен от свобода за 26 години, получи пълно помилване от губернатора.

Донтей Шарп се бореше да докаже своята невинност след ареста си през 1994 г. Той беше освободен от затвора през август 2019 г. Мъжът беше осъден по обвинение в убийство от първа степен на Джордж Радклиф. Месеци след процеса тийнейджърка очевидец от щата се отрече от показанията си. Въпреки това бяха необходими повече от две десетилетия, докато Шарп бъде оневинен и освободен от затвора.

"Името на семейството ми е изчистено", каза той пред репортери. Новината следва документален филм на Би Би Си за съдебната грешка в неговия случай.

С пълното помилване Шарп ще може да подаде искане за обезщетение от държавата.

"Свободата ми все още не е пълна, докато има хора, неправомерно в затвора, неправомерно осъдени и хора, чакащи помилване. Бях там и знам, че има момчета, които са невинни и знаят, че нашата система е корумпирана и трябва да бъде променена", добави Шарп.

Той е сътрудник във Forward Justice, където се застъпва за реформа на наказателното правосъдие в Северна Каролина.

Коментари

Новини Варна