IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
10:45 | 14 ноември 2021
Обновен: 02:27 | 2 май 2024

Лекари финтират антиваксъри: Уж им бият вода, а им слагали ваксина

Масово фалшиви ваксинации се извършват в десетки центрове за ваксинация в цяла Гърция

По материала работи: Слав Велев
Лекари финтират антиваксъри: Уж им бият вода, а им слагали ваксина

Масово фалшиви ваксинации се извършват в десетки центрове за ваксинация в цяла Гърция, като "таксата" е 400 евро. Но има и изненадващи случаи: лекарите прибират подкупа, но прилагат истинска ваксина, а не "вода", за да избегнат неприятности, ако излезе истината за фалшиво ваксиниране, показва репортаж на Mega TV, предаде БГНЕС

Според вестник "Товима" около 100 до 200 центъра за ваксинация от общо 2000 и около 200-300 лекари и медицински сестри са участвали в подобни фалшиви ваксинации и/или в усилия за промяна на данните за ваксинацията. Изчислено е, че над 100 000 граждани са получили фалшиви сертификати за ваксинация чрез незаконни методи.

Под непрекъснати кръстосани проверки от инспекторите на здравните власти са центровете за ваксинация в Атина, Кардица в Западна Македония и няколко области в Пелопонес след цунами от доноси и информации за допускани в процеса на ваксинация нередности.

Съобщава се, че гръцката полиция е отхвърлила част от информацията на "Товима", без да уточнява подробности.

Парадокс е, че измамниците антиваксъри сами биват измамени от "съвестни" лекари. Оказва се, че "уредилите" се с уж фалшива ваксина всъщност имат обичайните странични ефекти на ваксината, и установяват при отиване при лекар, че им е приложена истинска доза, информира БГНЕС.

Има и негативен аспект: те са преминали медицинско лечение без тяхното съгласие. Могат ли да съдят лекарите? Да, ако признаят, че са ги подкупили с цел фалшив сертификат за ваксинация. 

Коментари

Новини Варна