IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
13:30 | 20 ноември 2021
Обновен: 04:41 | 25 април 2024

Проблем със сървъра остави заключени колите на хиляди собственици на Tesla

Той попречи на шофьорите да отворят или стартират електрическото возило със смартфона си

По материала работи: Ставри Таргов
Проблем със сървъра остави заключени колите на хиляди собственици на Tesla

Много собственици на Tesla по цял свят не можаха да използват автомобила си с часове. Причината бе проблем със сървъра на автомобилния производител, който попречи на шофьорите да отворят или стартират електрическата си кола със смартфона си. Те не можеха да шофират, ако не бяха взели и стандартните ключове за колата си със себе си.

Главният изпълнителен директор на емираканската фирма Илън Мъск лично отговори на туит от южнокорейски шофьор, който съобщи, че неговият iPhone не може да се свърже със собствения му Tesla Model 3. Мъск обясни, че вероятно това се дължи на проблем със сървъра. Няколко часа по-късно милиардерът туитира, че проблемът е разрешен и се извини.

Проблемът изглежда е възникнал в цял свят. В Twitter могат да се прочетат оплаквания от САЩ, Република Корея и Германия. В един от тях се твърди, че хиляди собственици на Tesla не могат да използват колата си.

„Аз съм един от тях. Казаха, че ще помогнем на околната среда, като притежаваме електрическо превозно средство, но не мислех, че ще направя това, като "ходя пеша“, коментира язвително клиентът на американската компания, съобщава 24 часа.

Коментари

Новини Варна