IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
15:15 | 29 ноември 2021
Обновен: 23:12 | 26 април 2024

Съпрузи с Омикрон избягаха от карантинен хотел

Двойката е сред пътниците, пристигнали от ЮАР

По материала работи: Слав Велев
Съпрузи с Омикрон избягаха от карантинен хотел

Съпрузи избягаха от хотел в Нидерландия, където са настанени заразени с COVID-19 пътници, пристигнали от Южна Африка преди дни. 13 от пасажерите на въпросните два полета дадоха положителни проби за новия вариант на коронавируса Омикрон, предаде NOVA.

Бегълците са арестувани на летище "Схипхол" в Амстердам, откъдето се качили на самолет, излитащ за Испания. 30-годишният испанец и половинката му - 28-годишна португалка, били върнати на здравните власти и поставени в принудителна изолация в болница в Нидерландия. Само един от двамата съпрузи е дал положителен тест за COVID-19, но властите не уточняват с кои от вариантите на вируса е заразен.

Срещу избягалите са заведени съдебни дела за "посегателство срещу обществената сигурност".

Общо 61 от над 600 пристигнали от Йоханесбург и Кейптаун пътници дадоха позитивни проби за коронавирус, най-малко 13 от тях - с Омикрон. Повечето бяха карантинирани в хотел, а някои граждани на Нидерландия получиха разрешение да се изолират в домовете си. Далите негативни тестове също са в домашна изолация.

Коментари

Новини Варна