IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
15:30 | 4 декември 2021
Обновен: 18:51 | 27 март 2024

Папата е в Гърция, над 3500 полицаи следят за сигурността на Франциск (ВИДЕО)

Главата на Римокатолическата църква пристига в Атина след визита в Кипър.

По материала работи: Слав Велев
Папата е в Гърция, над 3500 полицаи следят за сигурността на Франциск (ВИДЕО)

Главата на Римокатолическата църква папа Франциск пристигна в Гърция. Съпричастност към съдбата на бежанците е посланието, което папа Франциск отправи още преди да пристигне в Атина, предаде БНР.

Визитата е по покана на държавния глава Катерина Сакеларопулу. Първата среща е в президентския дворец. Програмата включва също разговори с премиера Кириакос Мицотакис, както и с архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним.

Във видеопослание понтифът напомни, че Средиземно море се е превърнало в „голямо гробище“ поради многото жертви на мигранти.

Утре папа Франциск ще посети мигрантския лагер на остров Лесбос. Това е второто посещение след 2016 година на гръцкия остров, превърнал се в синоним на бежанската криза.

Утре след обяд в Двореца на музиката в Атина ще бъде отслужена божествена литургия с ограничен брой посетители поради строгите епидемични мерки.

Въпреки това католици от съседните балкански страни пристигнаха в гръцката столица, за да посрещнат духовния водач. Акредитирани са 200 журналисти.

Над 3500 полицаи охраняват Атина. Полицията забрани митингите и други масови събирания на хора в редица райони на Атина. За днес в центъра на гръцката столица бяха планирани два протеста "срещу принудителната ваксинация".

Папата пристига в Гърция след визита в Кипър.

Коментари

Новини Варна