IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
16:30 | 5 декември 2021
Обновен: 13:19 | 15 март 2024

Карл Нехамер полага клетва за канцлер на Австрия

Той е твърд противник на имиграцията

По материала работи: Ставри Таргов
Карл Нехамер полага клетва за канцлер на Австрия

Твърдият противник на имиграцията Карл Нехамер ще положи в понеделник клетва като канцлер на Австрия. Това съобщи вчера федералното президентство, предаде Ройтерс.

Четиридесет и девет годишният Нехамер бе избран в петък за лидер на Австрийската народна партия (АНП) на мястото на оттеглилия се от поста Себастиан Курц. През октомври Курц подаде оставка и като канцлер, защото срещу него започна разследване по подозрение в корупция. Той твърди, че не е извършил нищо нередно, пише БТА.

Курц посочи за канцлер съпартиеца си Александер Шаленберг, който прекара на поста по-малко от два месеца. Тази седмица Шаленберг заяви, че е редно новият председател на АНП да стане федерален канцлер.

В съобщението на президентството се казва, че на церемония в понеделник държавният глава Александер ван дер Белен ще закълне за канцлер Карл Нехамер, който досега беше вътрешен министър, съобщава "Стандарт".

Коментари

Новини Варна