IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
14:00 | 21 декември 2021
Обновен: 17:36 | 14 април 2024

Финландец избесня и взриви Tesla с Мъск вътре. Е кукла е, но все пак! ВИДЕО

След 8 г. каране трябвало да даде 20 000 евро за нова батерия

По материала работи: Ставри Таргов
Финландец избесня и взриви Tesla с Мъск вътре. Е кукла е, но все пак! ВИДЕО

Тази история се случва във Финландия, където собственик на Tesla Model S от 2013 г., взриви зрелищно своя електромобил. Идеята на Туомас Катайнен не е да се забавлява, а израз на разочарование, става ясно от видеото (в него са налични субтитри на английски език).

След като няколко години финландецът ползвал колата без проблеми, на таблото започнали да се появяват множество кодове за грешки и в крайна сметка е била нужна „Пътна помощ“, за да бъде закаран електромобила в сервиз. След повече от месец престой Туомас бил уведомен, че колата му не може да бъде поправена без смяна на батерията. А това ще му струва 20 000 евро.

Електрическият седан е на 8 години и съответно е излязъл от гаранция. Оказва се още, че смяната на батерията е само част от ремонта и сумата може да нарасне допълнително.

Това накарало нещастния собственик на колата да я закара в изоставена кариера, където да я взриви с 30 кг динамит. Преди това в електромобила е поставена и кукла на изпълнителния директор на Tesla – Илон Мъск, която беше хвърлена от хеликоптер.

Собственикът на автомобила изглежда доволен от резултата, въпреки че някои части оцеляха. Катайтен отбелязва, че може би е първият, който взривява Tesla, а историята му потвърждава опасенията относно разходите по поддръжка на колите на американската марка, след като тяхната гаранция изтече.

В случая големият проблем е, че в Tesla се опитват да имат „затворена система“. Това означава да няма почти никакви възможности за ремонт и други услуги от трети страни. И съответно позволява на цените за поддръжка и поправка да останат много високи, съобщава automedia.investor.bg.

Снимка и видео YouTube

Коментари

Ганьо ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Ганьо балкански ( преди 2 години )
бедния финландец жив да го оплачеш , а какво да кажем ние българите !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна