IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Свят
11:40 | 25 декември 2021
Обновен: 16:45 | 31 май 2024

Tesla - най-търсената кола в нета

На следващите места са Toyota, BMW и Mercedes

По материала работи: Ставри Таргов
Tesla - най-търсената кола в нета

Tesla Model 3

Масовото навлизане на интернет в живота на хората сякаш направи излишни автомобилните каталози, които съдържат техническите характеристики на различните модели. Когато някой се интересува от мощността или цената на дадена кола, лесно може да си намери нужната информация в интернет. Коя обаче е най-търсената марка в онлайн пространството?

Отговор на този въпрос периодично дава британският портал Comparethenarket. От 2018 г. насам трите най-търсени марки са BMW, Mercedes и Toyota, които често си разменят местата на върха на класацията. След тях обикновено се нареждат Audi, Ford, Honda, Hyundai, Suzuki, Volvo и Volkswagen.

По данни за първото полугодие на 2021-а обаче към върха на класацията се изстрелва Tesla. Американската марка е най-търсената в интернет в 41 държави.

Пред нея е само Toyota, която е най-търсена в 46 страни. Но по брой общи търсения в Google абсолютният номер едно е Tesla пред Toyota, BMW и Mercedes.
Огромната популярност на Tesla в интернет е пряко свързана с възхода на марката на световните пазари.

Продажбите на електрическите коли на Tesla чупят рекорди навред, включително и в Европа. На Стария континент най-продаваният електромобил е Tesla Model 3. Иначе най-много електромобили се купуват в Китай.

В световен мащаб през първата половина на 2021 г. най-много електрически коли са продадени именно от марката Tesla - 386 000 екземпляра. От тях почти четвърт милион автомобила са Model 3. Този модел беше въведен на пазара в края на 2017 г. и оттогава е произведен в повече от 1 милион екземпляра, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна