IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
13:15 | 5 януари 2022
Обновен: 07:10 | 23 април 2024

На борба с автоапашите: Багажниците на колите зеят отворени ВИДЕО

Колкото и странно да звучи и това е начин

По материала работи: Слав Велев
На борба с автоапашите: Багажниците на колите зеят отворени ВИДЕО

Снимка и видео: YouTube

Броят на случаите на разбиване на автомобил и кражба на вещи от салона придобиват заплашителни размери в района на Калифорния, което принуди някои собственици на превозни средства да подходят нетрадиционно към решаване на проблема. Те просто оставят багажниците на паркираните коли отворени, за да разубедят престъпниците да ги атакуват, пише "АutoMedia".

В интернет вече се появиха доста снимки на SUV-модели, които са паркирани с отворени багажници. Техните собственици смятат, че това е единственият начин, за да покажат, че в колата няма нищо ценно, което да бъде отмъкнато. И не приемат опита на властите да ги разубедят.

Според заместник-началника на полицията в Сан Франциско – Гарет Том, при оставяне на отворен багажник „може да се объркат много нещо и това да доведе до по-сериозни последици“. По този начин крадците получават лесен достъп до предната част на автомобила, където се намира жабката. А в нея много често се оставят документи, разкриващи самоличността на собственика на превозното средство.

Статистиката показва, че подобни кражби са скочили с 32% през 2021 г., като само между септември и октомври тази година са се увеличили с 25%. От полицията смятат, че единственият начин за справяне с проблема е съдействие от страна на гражданите и увеличаване на патрулите в засегнатите райони.

„Нека пострадалите от тези престъпления да подават възможно най-бързо сигнал до полицията, като това ще ни помогне да реагираме по-бързо и да установим „горещите точки“, на които ще има засилено полицейски присъствие“, категорични са органите на реда.

Коментари

Новини Варна