IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
14:30 | 12 януари 2022
Обновен: 14:24 | 20 април 2024

"Дигитална гадателка" в колите ни! Предсказва с точност кога ще се скапе

Ново устройство може да разреши много от проблемите на автомобилите (ВИДЕО)

По материала работи: Слав Велев
"Дигитална гадателка" в колите ни! Предсказва с точност кога ще се скапе

Независимо дали карате Mazda MX-5 или BMW 7-Series, през главата ви често минава мисълта за това коя част от автомобила ви ще се повреди скоро. Разбира се, при някои марки и модели шансът това да се случи, отколкото при други, но опасността съществува, предаде AutoMedia.

В опит да се справи с този проблем, нова старът-ъп компания разработи продуктова концепция, която твърди, че ще ви информира за възможна повреда на определена част, преди тя действително да се счупи. Тя се казва Pinkie и представлява OBD2 конектор, който използва изкуствен интелект.

В основата на разработката е система от цифрови близнаци, които са виртуален модел на автомобил или на процес, който съществува в него. Самата симулация се извършва в реално време, като може са предвиди потенциални бъдещи проблеми чрез съобщения и сигнали, получавани от системата и изпращане на собствениците на автомобила чрез мобилно приложение.

Новата технология ще задмине съществуващите OBD2 скенери, които откриват неизправност, едва след като тя е възникнала. Тя непрекъснато скандира системите и дава на собствениците ясна представа каква поддръжка е необходима и кога трябва да се случи.

Голямото предимство пред скенерите е, че те дават кодове, чиято разчитане изисква време, докато новата джаджа ще представя прости обяснения и интуитивна 3D графика за това какво може да се обърка с автомобила.

В момента Pinkie все още е в стадий на разработка, като неговите създатели търсят инвеститори чрез платформата Indiegogo. Те са убедени, че технологията ще предизвика огромен интерес сред собственици на автомобили и това ще им помогне бързо да съберат нужните средства.

ВИДЕО гледайте ТУК

Коментари

Новини Варна