IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
10:00 | 17 януари 2022
Обновен: 03:12 | 24 април 2024

Димитър Ковачевски е новият премиер на Северна Македония

Правителството бе одобрено от парламента на страната с 62 гласа "за" и 46 "против"

По материала работи: Слав Велев
Димитър Ковачевски е новият премиер на Северна Македония

Новото правителство на Република Северна Македония беше одобрено от парламента на страната с 62 гласа "за" и 46 "против", предаде БНР.

В речта си пред депутатите избраният за премиер Димитър Ковачевски заяви, че очаква срещата във вторник с българския си колега Кирил Петков на базата на уважение към македонската идентичност и уникалност.

Правителството на Ковачевски ще има един член повече от предишния кабинет - това ще е министър без портфейл, отговорен за диаспората. Ще има и четирима вицепремиери, отговорни съответно за политическата система и междуобщностните отношения, борбата с корупцията и престъпността, европейските и икономическите въпроси.

Вчера премиерът Кирил Петков заяви пред БНР, че при посещението му в Македония във вторник не може да се очакват новини, свързани с вдигане на българското вето за начало на преговори на Скопие с ЕС. Петков поясни какво цели предстоящата визита.

Коментари

Новини Варна