IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
17:00 | 19 януари 2022
Обновен: 14:15 | 5 май 2024

Поръчваш си Tesla и пристига с... теслата – без спирачни накладки ВИДЕО

Резултатът - колата се нуждае от допълнителни резервни части

По материала работи: Ставри Таргов
Поръчваш си Tesla и пристига с... теслата – без спирачни накладки ВИДЕО

Американският производител Tesla често е обвиняван, че придава лъскав външен вид на електромобилите си, но те имат много проблеми с качеството. Освен това компанията дава приоритет на производството на нови коли пред доставката на резервни части, което кара някои от собственици да чакат дълго време, за бъде ремонтирано превозното им средство.

Така се стига до случаи като този на Ейприл Гилмор, която получава своята Tesla Model 3 на 19 декември и още при първото си сядане зад волана чувал стържещ шум в задното ляво колело, съобщава The Drive. Жената звъни на сервиза на компанията, откъдето я уведомяват, че нямат свободни часове през следващите 3 седмици.

Ден по-късно Гилмор получава предложение колата да бъде прегледана в друг сервиз, но жената е наясно, че това не е правилно, тъй като електромобилът е в гаранция. От Tesla поискали видеозапис на проблема и след като го прегледали, уведомили Ейприл, че „спирачките звучат нормално за Model 3”.

Шумът обаче определено става по-лош и на 23 декември Гилмор посещава сервиз, който се занимава с ремонт на коли на Tesla. Механиците свалят задното колела и откриват, че вътрешната му накладка просто липсва. А по-внимателен преглед показва, че колата ще се нуждае не само от накладка, но и от нови ротор и спирачен апарат.

В сервиза заснемат прегледа на видео, което е изпратено на Tesla и този път компанията реагира адекватно и приема колата за ремонт. „Приключеннията“ на нейния собственик обаче продължават, тъй като от Tesla отказват да предоставят заместващ автомобил, докато електромобилът е в сервиза. После се съгласяват, но той се оказва с изтекла регистрация, съобщава automedia.investor.bg.

Снимка и видео: The Drive

Коментари

Новини Варна