IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
13:30 | 24 януари 2022
Обновен: 03:04 | 29 април 2024

Чудо! Да оцелееш 9000 км – на инат, скрит в предното шаси на самолета

Нелегалният пътник пропътува от Йоханесбург до Амстердам

По материала работи: Слав Велев
Чудо! Да оцелееш 9000 км – на инат, скрит в предното шаси на самолета

Нелегален пътник пропътува 9000 километра от Йоханесбург до Амстердам/Снимка: Pixabay

Нелегален пътник пропътува 9000 километра от Йоханесбург до Амстердам, скрит в предното шаси на товарен самолет. Това съобщи днес военната полиция и уточни, че мъжът е настанен в болница "в стабилно състояние", предаде Франс прес, цитиран от БТА, предаде "24 часа".

Неназованият пътник се промъкнал в самолета, преди той да излети от Йоханесбург, посочи Йоане Хелмондс, говорителка на нидерландската кралска военна полиция.

"Човекът бе намерен жив в предното шаси на самолета и бе откаран в болницата в стабилно състояние", уточни тя пред АФП. "Направо е забележително, че е оцелял", добави говорителката. Полетите между Йоханесбург и Амстердам траят средно по 11 часа. Нелегалните пътници по въздушните маршрути към Холандия са малко според Йоане Хелмондс. По думите й такива опити са предприемали преди хора от Нигерия и Кения. Миналата година граничната полиция откри мъртвото тяло на нигериец в шасито на самолет.

 

Коментари

Новини Варна