IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
10:00 | 7 февруари 2022
Обновен: 13:12 | 7 май 2024

Византийска схема: Разреждат бензина с български разтворител за боя!

Конфискувана е и цистерна, използвана за трансфер на забранения химикал

По материала работи: Ставри Таргов
Византийска схема: Разреждат бензина с български разтворител за боя!

Гръцката полиция арестува девет души, внасяли от България забранен разтворител за блажна боя, използван за разреждане на горивата по бензиностанциите.

Задържани са организаторите, които го продавали на собственици на бензиностанции. В склад в област Атика са открити 30 тона от забранения химикал.

Получател била фирма от Солун, която не била действаща. Всички документи по вноса били фалшиви. Конфискувана е и цистерна, използвана за трансфер на забранения химикал в страната.

Проверяват се собственици на бензиностанции по островите, които може да са замесени в измамата. На границата гръцките власти извършват проверка на всички влизащи в страната цистерни.

Това е вторият такъв случай, засечен от местната полиция. През ноември 2019 г. тя разби нелегална мрежа за внос на кореселин и други евтини разтворители с ниско октаново число от България, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна